ukcp psa

Ξεχάστε τι λένε τα lifestyle περιοδικά… δεν υπάρχει τέλεια μαμά…

Ξεχάστε τι λένε τα lifestyle περιοδικά… δεν υπάρχει τέλεια μαμά…

Είναι πολύ σημαντικό να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να βιώνει τα συναισθήματα και τις καταστάσεις γύρω του χώρις να επιβάλλετε να πρέπει να ανταπεξέλθει σε όλους αυτούς τους ρόλους με επιτυχία!

Η έννοια της τέλειας μαμάς για τον καθένα απο εμάς έχει διαφορετική ερμηνεία. Ας πάρουμε λοιπόν σαν κατευθυντήριο παράδειγμα την “τέλεια μητέρα” που προβάλλουνε καθημερινά τα περιοδικά τύπου lifestyle, και οι ανάλογες εκπομπές στην τηλεόραση. Είναι λοιπόν η γυναίκα που έχει καταφέρει να φέρει σε μια απόλυτα “φανταστική” συμμετρία, τα παιδιά της, την προσωπική και την επαγγελματική της ζωή. Είναι η μητέρα με το γυμνασμένο σώμα, την εννίοτε καταξιωμένη και επιτυχημένη επαγγελματική ζωή, την σχεδόν ζηλευτή εικόνα ανδρόγυνου, η οποία συμμετέχει σε όλες τις σχολικές αλλα και εξωσχολικές οργανώσεις των παιδιών της, ξέρει πάντα σε όλες τις καταστάσεις πως να κατευθύνει τα παιδιά της, ξέρει τι είναι στη μόδα (από ρούχο ως και νέο οργανικό φαγητό), και πάνω απο όλα, έχει πάντα υπομονή!…αναρωτιέμαι αν εσείς ξέρετε κάποια τέτοια μητέρα?…ή μαλλον σκέφτομαι πως δεν είναι ανθρώπινο να μην έχει κανείς ατέλειες και να έχει να αναταπεξέλθει σε τόσους ρόλους!

Σκεφτείτε πόσα ερεθίσματα δεχόμαστε καθημερινά απο το περιβάλλον μας, (συν τα προβλήματα που κουβαλάμε όλοι μας) στη δουλειά, στο σπίτι μας, όπου είναι αναπόφευκτο και απαραίτητο θα έλεγα κάποιες στιγμές να αντιδρούμε, είτε εκφράζοντας το “δεν αντέχω άλλο”, είτε οργανώνοντας κάποιο χρόνο για τον εαυτό μας κ.ο.κ.

Είναι πολύ μεγάλη η πίεση που ασκείτε πάνω μας απο το κοινωνικό περίγυρο να είμαστε οι τέλειες μητέρες, και θα έλεγα πως γινόμαστε λόγω αυτού εξαιρετικά ανταγωνιστικές! Από τη στιγμή που κυοφορούμε, άρα είμαστε κοινωνικά και “ικανές” και “προικισμένες” απο τη γυναικεία φύση γυναίκες, μέχρι τη στιγμή που θα φέρουμε στον κόσμο το βρέφος, υπάρχει η ανάγκη του αισθήματος της μοναδικότητας μέσα μας…το οποίο θα χαθεί όταν πλέον είμαστε δυο, εμείς και το μωρό μας! Τα συναισθήματα που βιώνει μια γυναίκα αυτές τις περιόδους, είναι πολλά ,πολύπλοκα και σύνθετα, και δυστυχώς η ανάγκη πολλες φορές να προβάλλει αυτήν την τέλεια εικόνα που περιέγραψα πιο πάνω δεν την αφήνει να τα βιώσει, να τα μοιραστεί ώστε να μπορέσει να γίνει η μητέρα που επιθυμεί! Χρειαζόμαστε αρκετό χρόνο ώστε να κατανοήσουμε και να αφομιώσουμε τις αλλαγές, τόσο τις συναισθηματικές όσο και τις σωματικές αλλαγές που βιώνουμε. Οι γυναίκες σήμερα γεννάνε και έχει σχεδόν καταντήσει αγώνας δρόμου για το ποια θα επανέλθει πιο γρήγορα στη κοινωνική της ζωή και στην προ εγκυμοσύνης σιλουέττα της (καποιες φορές με σκοπό να είναι καλύτερη ακόμα και απο πριν), με μια αποχή απο την συναισθηματική τους κατάσταση, σχεδόν σαν να μην τους επιτρέπετε πια να είναι λεχώνες! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλες συναισθηματικές διαταρραχές, τόσο στις μητέρες όσο και στα παιδιά τους! Η έλλειψη σύνδεσης της μητέρας με τις δικές τις βαθύτερες ανάγκες και σκέψεις, σημαίνει ανεπαρκής σύνδεση με τα συναισθήματα και τις ανάγκες του μωρού της!

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να βιώνει τα συναισθήματα και τις καταστάσεις γύρω του χώρις να επιβάλλετε να πρέπει να ανταπεξέλθει σε όλους αυτούς τους ρόλους με επιτυχία! Οι γυναίκες που βλέπουμε στα περιοδικά κάπου επιβάλλεται να κρατανε μια τέλεια εικόνα διότι απο αυτήν την εικόνα ακριβώς εξαρτάται και η δουλειά τους! Ένα μοντέλο π.χ. χρειάζεται να επανέλθει γρήγορα στα κιλά του για να μην χάσει τη δουλειά του!
Χρειάζεται να εστιάζουμε σε αυτό που μας είναι πιο σημαντικό την κάθε μέρα, και δεν πειράζει αν το φαγητό δεν είναι πολύ νόστιμο, ή δεν προλάβαμε να πάμε στο καθαριστήριο! Σημαντικό είναι να κάνουμε ένα πράγμα που μας ευχαριστεί ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα μας..και ίσως αύριο να κάνουμε δύο πράγματα που μας ευχαριστούνε! Αυτό είναι το “τέλειο”.

klik.gr